Президентът Радев не може да е алтернатива на мафиотския модел, защото разчита на подкрепа от сили, свързани с руския олигархичен и мафиотски модел. Такава позиция изрази политологът доц. Момчил Дойчев, преподавател в НБУ и съпредседател на Атлантическия съвет на България.

"В тежко популистката си и мъгляво аргументирана заявка за втори мандат, свързана с общи благопожелания за смяна на политическия модел, борба с олигархията и мафията, за благоденствие на народа, върховенство на закона, решаване на всички проблеми на кризата и пр., президентът Радев пропусна да каже как ще се осъществи това и с помощта на каква политическа алтернатива, както и стъпките за нейното реализиране.

На първо място той смята да разчита на БСП - партията създателка на този порочен мафиотски модел, привнесен от Русия, която го издигна за първи президентски мандат и без която той, без абсолютно никакъв политически опит дотогава, едва ли щеше да стане президент." - коментира Дойчев в профила си във Фейсбук.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

"Неговата алтернатива не може да е антимафиотска при положение, че тези партии и организации, които го подкрепят са тясно свързани с руския олигархичен и мафиотски модел, никога не са поставяли заедно с него въпросите за пълната енергийна зависимост на България от руската олигархия.

Той не казва и дума против авторитарния мафиотско-олигархичен режим на Путин - напротив той косвено го подкрепяше, защото неговата мъглява алтернатива по всички свои параметри ни доближава, а не отдалечава от този модел. С други думи неговата алтернатива е евроазиатска, а не евроатлантическа." - заключава политологът.

Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на Радев с Нинова

Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на Радев с Нинова

През август се е срещнал с Корнелия Нинова...