Министерството на образованието и науката подготвя насоки за обучение в условия на пандемия. В документа се разработват различни варианти за реакция - локална или национална, в зависимост от здравната ситуация. Първи проект на тези насоки вече е готов и през тази седмица ще се изпрати в Министерството на здравеопазването за съгласуване.

МОН с 3 приоритета за старт на учебната година

МОН с 3 приоритета за старт на учебната година

Целта е максимално присъствена среда

Тъй като до 15 септември има повече от месец, все още е рано да се правят прогнози за присъствено или неприсъствено начало на учебната година. Окончателното решение - локално или национално, ще зависи от епидемиологичната ситуация и противоепидемичните мерки, разпоредени от Министерството на здравеопазването.

Междувременно МОН полага усилия да осигури необходимите устройства и достъп до интернет, които са необходими за безпроблемно провеждане на занятията, ако се наложи преминаване към дистанционно обучение.

Мобилни екипи в София ще ваксинират в училищата от 1 септември

Мобилни екипи в София ще ваксинират в училищата от 1 септември

Реалната ваксинация е благодарение на изнесените пунктове

Продължава информационната кампания на МОН за ваксиниране на учителите и непедагогическия персонал. Актуални данни за нейния ефект ще има в края на август т.г., когато МОН ще направи ново проучване за нивата на имунизиране. Според данните от началото на юли т.г. в страната са ваксинирани около 40% от директорите на образователни институции и около 30% от учителите.