Твърде е възможно Борисов да остане четвърти път на власт, макар че го убеждават, че е уморен.Той знае, че ако излезе от властта, ще изгуби това, което го охранява - властта. Затова битката срещу президента е толкова яростна. Сблъсък между Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов. Това каза пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

Няма прошка по отношение на президента Румен Радев, каквото и да направи, ще бъде атакуван. Ходът му беше добър, вади го от пистата на напускащ властта и го качва на пистата като човек, който ще се конкурира с други за следващ мандат. Сега атаките срещу него ще бъдат друг тип - като срещу конкурент. До края ще го атакуват, бе категорична Червенкова.

Елена Йончева: Нинова има договорки с Борисов за изборите

Елена Йончева: Нинова има договорки с Борисов за изборите

А Радев "е най-одобряваният лидер, най-последователната опозиция, директна заплаха за авторитарния режим"

Във връзка с позицията на евродепутата Елена Йончева, Червенкова я определи като афиф. Мислех Йончева за по-консистентна, тя се оказа лека кавалерия. Страхувам се, че скоро и Сергей Станишев, чиято роля тя играе, ще разбере, че не му върши работа. Това, което тя говори, не е състоятелно с това, че Нинова подрежда игра с Борисов. Тя може и да извърши чудеса, но поведението ѝ не предполага такива самоубийствени ходове. Докато поведението на Йончева е самоубийствено, ликвидира се отвсякъде.