Над 60 катастрофи са регистрирани в полицията до момента в страната. Това съобщи пред БНР инспектор Лъчезар Близнаков от МВР.

Той обясни, че няма бедстващи граждани и закъсали автомобили. Всички пътища са проходими при зимни условия, дори и планинските проходи. Ограничения има единствено за прохода Троян-Кърнаре, където е забранено движението на пътни превозни средства над 12 тона.

Имаме уверението на АПИ, че на терен работят над 300 машини, които продължават обработката на пътищата. 42 инцидента са настъпили на спешния тел.112, които касаят самостоятелно катастрофирали превозни средства, напуснали платното за движение след загуба на контрол, което води до извода за подценяване на пътната обстановка. Апелираме към водачите да се съобразяват скоростта на движение с динамично изменящата се пътна обстановка, каза Лъчезар Близнаков.

Автобус с пътници се удари в спрял автомобил на пътя Разград- Попово

Автобус с пътници се удари в спрял автомобил на пътя Разград- Попово

Причина за инцидента е несъобразена скорост

Припомняме, по-рано днес автобус с пътници се удари в спрял автомобил на пътя Разград- Попово.

Тази сутрин от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" предупреди шофьорите да подготвят автомобилите си за зимата.

От АПИ призоваха шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена с пътните условия скорост и да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.