От Синдикат "Охрана" готвят протести заради неизпълнени обещания на правосъдния министър.

В своя официална позиция посочват, че са обезпокоени от неизпълнението на поетия ангажимент да бъдат отпуснати допълнителни бройки към съществуващите щатни разписания на ГД "Охрана" и ГД "Изпълнение на наказанията".

Освен това от синдиката заявяват, че с приемане на проект на Постановление на Министерския съвет за допълнение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, в която обаче е посочена само едната специализирана главна дирекция в правосъдното министерство - ГДИН, се нарушава постигнатото изравняване на социалния статус на служителите в двете дирекции в МП.

Данаил Кирилов подписа споразумение с трите синдиката към ведомството

Данаил Кирилов подписа споразумение с трите синдиката към ведомството

Целта е да се защитят правата и интересите на работещите в ГДИН и ГДО

От СНЦ Синдикат "Охрана" са категорични, че провежданите срещи между правосъдния министър и само едната от синдикалните организации - ССЗБ, нарушават споразумението за сътрудничество между всички страни.

По тази причина от синдикалната организация заявяват, че от 21 до 28 август синдикалните дружества ще преминат поетапно към провеждане на събрания на открито пред Съдебните палати в страната.

Ако целите, поставени от Синдикат "Охрана", не бъдат постигнати, ще се премине и към провеждане на национални протести в София.

Надзирателите негодуват, че са ги забравили в Бюджет 2020

Надзирателите негодуват, че са ги забравили в Бюджет 2020

Настояват да бъдат отпуснати средства за допълнителни 200 щатни служители