Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова е притеснена, че се бавим с Плана за възстановяване и устойчивост. Това са средства за модернизация и възстановяване на икономиката, подчерта тя от парламентарната трибуна. Това са средства, чието инвестиране може да започне да сега, поясни Манолова. Българските предприятия очакват правителството да се организира и средствата по плана да бъдат осигурени. Затова "Изправи се! Мутри вън!" настояха премиерът да докладва за напредъка по плана.

Бойко Борисов, по думите й, използвал обичайните си трикове, за да не дойде в парламента. Българският парламент няма да излезе в отпуск, българският парламент няма да излезе в болничен, подчерта Мая Манолова. И тази пленарна седмица започна с въпроса защо премиерът в оставка Бойко Борисов не докладва в НС, след като и миналата седмица лидерът на ГЕРБ не дойде.

В президентството оценяват шансовете за правителство - не са малки

В президентството оценяват шансовете за правителство - не са малки

Проф. Александър Маринов: Възможностите не са много

Тя се закани НС да работи, така че планът за бъде внесен в ЕК своевременно. В плана имало само стиропор. Стиропорът не промени и няма да промени българската икономика, смята лидерът на "Изправи се.БГ". Според нея санирането можело да се случи с безлихвени кредити. Манолова посочи, че се давали пари за телефон 112, а няма пари за профилактика. Този телефон 112 с Марс ли ще ни свързва, попита тя.

Формацията ще направи своите предложения в плана за устойчивост и развитие. Още през тази седмица Мая Манолова иска той да бъде разгледан в парламента.

Борисов: Управлявайте, вече не съм нужен, а и съм обикновен гражданин

Борисов: Управлявайте, вече не съм нужен, а и съм обикновен гражданин

Правят от парламента Народен съд