КНСБ иска увеличаване на средствата за командироване, разписани в едноименната наредба. Това стана ясно след срещата на ръководството на синдиката със служебния министър Гълъб Донев, съобщиха от конфедерацията.

Разговорът беше във връзка със стартиращия диалог около Националния съвет за тристранно сътрудничество, в чието управление участва и министърът на труда.

Илко Семерджиев е председател на НСТС

Илко Семерджиев е председател на НСТС

Вторият представител в Тристранката е Гълъб Донев

Мотивите на конфедерацията да иска промяна в наредбата са, че много нейни членове и структури се оплакват от ниските средства, които получават, когато пътуват в страната.

Предложението на синдиката "намери добра почва за обсъждане и с работодателите", категорични са от КНСБ. Точни числа не бяха споменати, но тепърва ще се обсъжда колко да е сумата за командироване на работници и служители, поясниха от конфедерацията.

КНСБ с искания към служебния кабинет в четири сфери
Обновена

КНСБ с искания към служебния кабинет в четири сфери

Транспорт, енергетика, здравеопазване и образование

На срещата с Гълъб Донев е обсъдена и идеята на синдиката за тристранно управление на администрацията на "Тристранката".

Досега този екип управляваше административно консултативния орган.

Промяната ще помогне за по-добрата координация на дневния ред на съвета, както и за навременното информиране на социалните партньори за решенията на НСТС, се казва още в съобщението на КНСБ.