"Първите 5 дни с бебето в къщи" е темата на първата лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. Центърът за бременни жени, ДКЦ-1 и Община Пловдив съвместно с книжарница „Форум" стартират програма за изучаване съвременните методи и начини за гледане на новородените.

Първият урок за бъдещите родители е на 12 ноември от 11.00 часа в книжарница "Форум" в мол "Галерия Пловдив."

Лекцията е с продължителност около 1 час, като първите 5 - 7 минути ще бъдат показани техники за преодоляване на стреса и релаксация. Специално внимание ще бъде обърнато и на практични съвети за успешно кърмене. След лекцията има възможност за индивидуални консултации.

Целта на тези безплатни уроци за бъдещи родители е не реклама на определени бебешки продукти и артикули, а полезни практични съвети, свързани с ежедневието преди и след раждането на детето.

Лекторите от Центъра за бременни жени ще разясняват теми като: първите 5 дни с бебето в къщи, контакти и игри с нероденото и новороденото бебе, таткото по време на бременността и раждането, за бъдещите баби - какво ново в отглеждането на бебетата, закаляване на бебето - защо толкова рядко мислим и говорим за това, как да изберем семеен лекар за бебето - задължително ли трябва да е педиатър, как да изберем курсове за бременни, масаж на новороденото - гимнастика и грешките при нея, естествена бебешка хигиена и приучаване към гърне.

За лекциите не е необходимо предварително записване.

Повече информация може да бъде получена в интернет на www.bg-bebe.com, както и на 0888 89 50 26 и в книжарница „Форум" в мол „Галерия Пловдив".