Отсрочиха дълга за ток на ВиК-та в Шумен и Добрич до 9 октомври. Това стана факт, след като ръководствата на "Българския ВиК холдинг" ЕАД и електроразпределителното дружество постигнаха споразумение, задълженията да бъдат изчистени до 9 октомври.

"Енерго-Про Варна" ЕАД пое ангажимент през този период да не въвежда в изпълнение графика за преустановяване на електрозахранването на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен. А холдингът - да сключи договори с тях за отпускане на кредит за разплащане с "Енерго - Про Варна" ЕАД.

Припомняме, преди дни стана ясно, че токът на ВиК в Шумен и Добрич може да бъде спрян поради натрупан дълг на двете дружества от 10,5 млн. лева.

Спират поетапно тока на обекти на ВиК в Шумен и Добрич

Спират поетапно тока на обекти на ВиК в Шумен и Добрич

Няма да бъдат засегнати водоподаващите съоръжения

Вчера бе съобщено, че се спират поетапно тока на обекти на ВиК в Шумен и Добрич. От енергийната компания съобщиха, че разчитат на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ангажимента да покрие в срок дълга на двете дружества чрез "Български ВиК холдинг".

Припомняме, че решението за създаването на "Български ВиК холдинг" ЕАД беше взето от Министерския съвет на 16 януари 2020 г. Дружеството е със 100 % държавно участие и с принципал министърът на регионалното развитие и благоустройството. Уставният му капитал е в размер на 1 млрд. лeва.