Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец. Вашата работа не е да отправяте призиви, а да управлявате града. С тези думи лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който е и председател на групата на социалистите в СОС, задочно се обърна към столичния кмет.

По думите му проблемът е в пълната абдикация на Столична община от функциите ѝ.

Единствено видимо е отсъствието на какъвто и да е било екшън план от страна на "Московска" 33. Това, с което разполагаме само е "трогателният" призив във Фейсбук на кмета, посочи лидерът на БСП - София.

Повече от месец столицата е в епицентъра на протестите в страната. Почти две седмици е блокиран Орлов мост и други ключови кръстовища в центъра на София. Едни граждани подкрепят действията на протестиращите, други не ги харесват и се възмущават от блокадите. Но това е плурализмът, това е демокрацията, изтъкна Паргов.

Според него въпросът е какво прави Столична община, която трябваше да реагира на екстремната обстановка в града и да предприеме редица мерки, които да облекчат движението и придвижването в София.

Възлови кръстовища в София остават затворени

Възлови кръстовища в София остават затворени

В нета призовават за "Дискотека за оставка"

В позицията си Паргов пита: Защо не са създадени временни автобусни линии, които да извозват пътниците от "Плиска" до метростанции "Жолио Кюри" и "Г. М. Димитров"?

Защо не са създадени временни автобусни линии, които да улеснят придвижването на пътниците от "Дружба" и "Гара Искър" до метростанциите "Искърско шосе", "Дружба" и "Интер Експо център"?

Защо за пътниците, които имат абонаментни карти за линиите, които са с променени маршрути, не е създадена организация с тях да ползват останалите линии и най-вече метрото - да станат за цялата градска мрежа?

Той припомни, че когато софиянци търпяха несгодите от кошмарния, и като продължителност, и като качество, ремонт на "Дондуков", а Фандъкова го превърна във волейболно игрище и организира турнир.

Андрей Райчев: Всяка граница е война

Андрей Райчев: Всяка граница е война

"Бойко Борисов има две възможности - да бави или да подаде оставката"

Вие също затваряхте улици, но го наричахте "София диша". Е, днес София не само диша, но живее в ритъма на ежедневните скандирания: "Оставка!", заяви той.

Възлови кръстовища в София остават затворени. Те са: бул. "Цар Освободител", бул. "Дондуков" - връзката с бул. "Тодор Александров" пред Министерския съвет.

В социалните мрежи организатори призовават освен традиционния протест тази вечер да има и т.н. "Дискотека за оставка". Музиката ще бъде революционна.

Протестът продължава вече втори месец. Исканията остават същите- оставка на правителството и на главния прокурор.

По-рано днес социологът Андрей Райчев изказа своята позиция за случващото се в страната. По думите на социолога премиерът Бойко Борисов има две ясни възможности - да бави или да подаде оставката. Премиерът е в силната позиция в тактически план, защото стабилизацията на страната може да мине само през избори, заяви още той.