НФСБ регистрира заедно с БНДС "Целокупна България" и БДС-Радикали коалиция "Патриотичен фронт", с която отиват заедно на изборите през ноември. Това е обединение, което вече има присъствие в българската политика и е печелило доверието на българските избиратели.

Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев, Георги Вълчев (Целокупна България) и Цветан Манчев (БДС-Радикали) внесоха днес в ЦИК документите и подписите на патриотичната коалиция.

Създаваме тази коалиция за тези избори, но с поглед към бъдещето - вярваме, че и след 14 ноември желанието за обединение на патриотичните партии ще продължи", подчерта Борис Ячев.

По думите на Цветан Манчев кандидатите на "Патриотичен фронт" ще бъдат достойните кандидати, защото носят у себе си най-важното - любовта към България".

Припомняме, за изборите на 4 април първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП - ВМРО и НФСБ, ще се явят заедно в коалиция. Впоследствие обаче от ВМРО изненадващо се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно.

След това беше обявена предизборна коалиция между НФСБ и партия "Воля", като решението за формирането на новото обединение беше взета след разпада на "Обединени патриоти".

Заради разцеплението на патриотичните сили нито НФСБ, нито ВМРО успяха да прескочат 4-процентовата бариера за влизане в 45-ото Народно събрание.