Имам охрана от повече от пет месеца, защото имаше анонимни заплахи за живота ми. Те дойдоха преди скандала "Апартаментгейт" и бяха оценени като много сериозни от компетентните органи.

Това каза подалият оставка шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред Нова телевизия.

По думите му обаче заплахите не са били причината да подаде оставка, а уникалният тормоз, на който било подложено семейството му в последните месеци.

Пламен Георгиев искал да излезе от скандала свеж за следваща употреба

Пламен Георгиев искал да излезе от скандала свеж за следваща употреба

Това заяви социалистът Костадин Паскалев

"Апартаментгейт" бил "измислен скандал". Изговориха се куп лъжи, които нямаше как да оборвам сутрин, обед и вечер. Една от тях е, че цената на жилището ми е ниска. Това изобщо не е така. Апартаментът ми струва повече от 300 000 лева и имам да изплащам още 160 000 лева кредит от банка, каза още Георгиев.

По време на проверката от НАП били анализирани разходите му всеки ден за последните шест години. "Изчаках да приключи ревизията, за да подам оставка. Исках да изляза чист пред хората", категоричен беше бившият шеф на КПКОНПИ.

Той подчерта, че през последните години комисията е отнела 40 млн. лева и по този начин е засегнала интересите на много хора.

"Внесени са искове за още над 3 млрд. и според мен те ще издържат в съда", подчерта Георгиев. Той отказа да назове имена на засегнати от дейността на комисията хора.

Пламен Георгиев коментира и избора за поста главен прокурор. Според него той трябва да бъде решителен човек, който да продължи да надгражда, защото към момента има успехи във всяко едно от начинанията ни. След оставката в КПКОНПИ Георгиев подаде молба да бъде възстановен на работа като обвинител в Спецпрокуратурата.

Пет дни след оставката на Пламен Георгиев ВСС обсъжда бъдещата му кариера

Пет дни след оставката на Пламен Георгиев ВСС обсъжда бъдещата му кариера

Това е единствената точка в заседанието на прокурорската колегия на ВСС в понеделник

Вече бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев излезе в отпуск преди повече от три месеца, след като главният прокурор Сотир Цацаров взе под особен надзор разследването на скандала с имотите на властта, в това число и с терасата към апартамента на Пламен Георгиев. С излизането си в отпуск Племан Георгиев мотивира желанието си проверката, разпоредена от главния прокурор, да протече при пълно съдействие от негова страна.

Преди това обаче Георгиев няколко пъти заяви, че намесването на името му в скандала се дължи на атаки от страна на засегнати от работата на комисията по антикорупция, които пък имали 198 милиона причини за това.

Георгиев си тръгва чист и спокоен, бил жертва на олигархията
Обновена

Георгиев си тръгва чист и спокоен, бил жертва на олигархията

Досегашният шеф на КПКОНПИ се връща като прокурор