БСП оцени мерките на властта като прах в очите на хората. Основната цел е оцеляване на правителството още малко, заяви Кристиан Вигенин. Това са мерки на парче, отчете той на пресконференция в централата на партията.

От началото на кризата се виждали само мерки на парче. Раздавали се пари, без да в ясно, откъде ще дойдат. Обяснението за мазнинките не било сериозно, според Вигенин. Дори и досегашните мерки се бавели и не стигали до тези, за които са предназначени.

Смисълът на мерките е да стигнат до хората и бизнеса навреме, отчете още социалистът. Левите оценяват позитивно повечето пари за пенсионерите, но по-ефективно би било преизчисляване на всички пенсии.

2504 лв. месечно нужни на четиричленно домакинство

2504 лв. месечно нужни на четиричленно домакинство

Продължаваме да живеем в няколко Българии

Някои от мерките за бизнеса са озадачаващи. На кого ще помогне намаленото ДДС за виното и бирата, недоумяват от "Позитано" 20. Не идват сериозни инвеститори, критикува още червеният депутат. Това е заради корупцията, рекета и административната тежест. Това правителство е изчерпано, убеден е Вигенин. То няма да може да изведе страната от предстоящата криза.

Левите все пак ще отбележат на 1 август Бузлуджа. Ще бъдат поднесени венци и цветя от членове на Изпълнителното бюро на партията.

Припомняме, че вместо на Бузлуджа тази година социалистите се събраха на жълтите павета в София с митинг пред Министерски съвет.