Дядо Коледа е българин. В присъствието на Снежанка той кацна на Летище София с правителствения хеликоптер. Дядо Коледа бе посрещнат на червения килим от верните си приятели джуджетата и плюшен елен.

Малчугани от домове за сираци посрещнаха белобрадия старец и Снежанка.  Преди това за децата беше организирано тържество на Летище София. Към него се присъединиха министрите Томислав Дончев и Александър Цветков, които се включиха в игрите на малчуганите. Евродепутатът от ГЕРБ Валадимир Уручев и депутатът Красимир Велчев също участваха в тържеството.

Малчуганите поздравиха министрите със стихчета и песни. Суматохата от присъствието на премиера Бойко Борисов, огромния медиен интерес и засилената охрана на министър-председателя изплашиха голяма част от децата, които се разплакаха. Веселият дух на тържеството, обаче, бързо се възвърна.

„В четвъртък по 200 лева да събереш от всеки министър за децата". С тези думи Бойко Борисов се обърна към транспортния министър Александър Цветков. Ковчежник на евродепутатите, пък, ще бъде Уручев.

Министър-председателят Бойко Борисов се снима с дечицата, след което отлетя за Ливан, където е на официално посещение. На малчуганите той пожела да са живи и здрави и да имат хубави години.