Погребват Ангел Христов, от т.нар. братя Галеви, в Дупница днес. В района на храм "Свети Георги", където ще бъде извършено опелото, има засилено полицейско присъствие. Погребението е насрочено за 13.30 ч. 

Полицията охранява района, за да се гарантира спокойното протичане на траурната процесия. Близките и роднините на Христов поискаха от общината да пазят паркинга при храма, за да се обезпечи потока от хора и автомобили, които се очаква да пристигнат, съобщава БНТ.

Припомняме, на 03 юни бе съобщено, че Ангел Христов е починал. МВР и Прокуратурата се заеха с разследването по случая, като се проверяваше как и кога Христов е влязъл в страната без това да стане известно. През миналата седмица Иван Демерджиев заяви, че се работи по версията дали Ангел Христов не е бил вкаран мъртъв в България.

Ангел Христов починал в частна болница в Дупница

Ангел Христов починал в частна болница в Дупница

Смъртният акт е подписан от лечебното заведение

Погребението трябваше да се състои в неделя- 4 юни, но беше спряно от МВР заради започнали досъдебни производства и назначената аутопсия, която показа, че Христов е починал от инфаркт. Едва вчера тялото беше върнато на семейството на Христов.

Остава въпросът обаче как той се е прибрал в България.

През 2012 г. братя Галеви бяха признати за виновни по дело за организиране и ръководене на престъпна група, като получават присъди от 5 до 7 години в лек режим на затворническо общежитие, но преди да влязат в сила окончателните им присъди за 4 и 5 години затвор изчезват от страната. Обявени са за международно издирване и макар и родните служби, потвърдено не от един министър на вътрешните работи, да заявяват, че знаят къде са, Братя Галеви така и не са върнати у нас.

Демерджиев: Две са версиите как Ангел Христов е влязъл в страната

Демерджиев: Две са версиите как Ангел Христов е влязъл в страната

Няма информация Пламен Галев също да е в България