МВР разпитва бивши прокурори, Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума, съобщи Нова телевизия.

Бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет.

Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума. Според непотвърдена информация сред призованите първоначално е бил и действащ прокурор.

Агенти на ДАНС влезли в три ключови структури за борба с престъпността, Рашков не знае
Обновена

Агенти на ДАНС влезли в три ключови структури за борба с престъпността, Рашков не знае

Каква е целта на операцията на този етап не се знае

Припомняме, при встъпването в длъжност на служебния кабинет шефовете на спецслужбите ДАНС и ДАР се оказаха в дълъг неплатен отпуск, който съвпада със срока на работа на служебното правителство.

На 26 май от поста председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) бе уволнен Димитър Георгиев също с указ на президента Румен Радев.

Смените в ръковоствата на службите, а и в структурите на МВР бяха коментирани от представители на ГЕРБ предимно като отмъщение за разкриването на руските шпионски групи, действали у нас. В последните месеци на правителството на Бойко Борисов беше разкрита една такава група.