България се ръководи от доказано натовски генерали и затова опорката на ГЕРБ с това, че службите се обезглавяват като наказание за разкритата руска шпионска мрежа, няма как да мине. Говорителят на служебното правителство Антон Кутев заяви в студиото на БНТ, че отдавна не е чувал "толкова смешна опорка".

Аз също дълги години съм писал опорки като медиен съветник в БСП и мога да кажа, че тази - как вече нямало да се гонят руски шпиони, е най-смешната, която съм чувал, заяви Кутев.

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Той прогнозира, че повече никой няма да разкрие руски шпиони у нас

"Не може ли да кажем, че вече няма да се създават групи от руски шпиони, защото работата на ДАНС е не да ги хваща, а да не ги допуска", контраатакува сега говорителят на правителството и добави, че самият факт, че има руски групи у нас, значи ДАНС вече е пробита.

Кутев няколко пъти подчерта, че президентът и служебният премиер са натовски генерали, "не са от Симеоново и от пожарната, а са натовски генерали".

Според него сега не ставало дума за обезглавяване на службите, а за политическа смяна, която е напълно нормална, особено на фона на това, че точно когато трябва да се работи най-много, шефът на ДАНС излязъл в неплатен отпуск. С това той показал, че е политически ориентиран.

Даниел Митов: Подслушването е измама

Даниел Митов: Подслушването е измама

Радев имал сантименти към Русия

Антон Кутев коментира и скандала с подслушването с това, че за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван. "Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не".

Според него тази тема била постоянна през годините и сега било важно тя да бъде затворена. Не е толкова важното да се каже кой точно е бил подслушван, а да се направи така, че да се затворят завинаги вратичките, позволяващи незаконното подслушване, обяви той.

Според него правителството било едва в началото на ревизията, която прави в различните области и министерства. Антон Кутев обеща нови разкрития следващата седмица за "раздадени милиарди, може би не на всякъде незаконно, но при всички случаи против идеите, за които те са били предвиждани". 

"Тепърва имаме да погледнем структури, които са ужасяващи. И те са ужасяващи, не защото не сме знаели, че там има отклоняване на средства, а за начина, по който това е правено", заяви Кутев. По негови думи не ставало дума за един, а за доста милиарди. Вредите, които е нанесло управлението на Борисов чисто финансово са повече от тези от бандитската приватизация, твърди Кутев.

ББР вече е изцяло държавна

ББР вече е изцяло държавна

От МИ дават списък на осемте най-големи кредитополучатели от ББР

Кутев коментира проблема с кредитите от ББР, като посочи, че са давани големи суми на големия бизнес, а не пари, които биха подпомогнали малкия и средния бизнес. "Това цялото чух, че някой го наричаше цирк - това да те извика министърът, за да обясниш защо си взел парите и какво правиш с тях, според тях било цирк. Според мен това е трагедия, защото това са парите на данъкоплатците на България", твърди говорителят. Според него е трагедия, защото се подпомага бизнес, който така или иначе има шанс, а не се дава шанс на малките, които трудно понасят кризата.

Според Кутев единственият представител на БСП в правителството е Янаки Стоилов и било абсурдно да се твърди, че това е кабинет на БСП. Самият той също не бил в МС като човек на БСП, а бил експертен избор на президента Румен Радев. 

Бабикян: Три различни служби са подслушвали политици, има и от БСП

Бабикян: Три различни служби са подслушвали политици, има и от БСП

"Как не подслушаха един от управляващите?", пита Бабикян