Под знака на Хелоуин премина 115-ата вечер на антиправителствени протести. Организаторите от Отровното трио се погрижиха няколко тона тикви да бъдат докарани на пл. "Независимост", за да могат протеситращите да правят фенери и скулптури от тях.

Пред голямата купчина беше поставена най-голямата и зряла тиква, декорирана с пера като индиански вожд. На място има и дръвници, на които да се режат други тикви, предаде БНР.

Насловът на акцията е "Да сготвим Бойко".

Десетки тикви с лика на различни политици бяха поставени пред сградата на парламента от майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". Пред парадния вход на бившия партиен дом майките организираха пърформънс.

Инициаторите на акцията с тиквите са осигурили и маркери, с които протестиращите да ги надписват с каквито послания и рисунки пожелаят. По-късно хората могат да отнесат тиквите вкъщи и да си ги сготвят, казаха организаторите.

Представители на протестиращите са сложили бележки с имената на кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на парламента Цвета Караянчева, на министрите Теменужка Петкова, Мариана Николова, на Кирил Ананиев, на Деница Сачева и други представители на кабинета. На стъпалата пред бившия партиен дом бяха наредени още тикви със снимки на народни представители.

На демонстрацията за деня на Вси светии отново бяха поискани оставките на правителството и на главния прокурор.

Малко след 20:00 ч. по традиция протестиращите блокираха Орлов мост.