Като политическа агитация и пропаганда - така общинарят от Приморско - Стоян Василев, който е новият инвеститор на "Алепу" коментира протестите, станали на плажа през последните седмици, съобщи Нова телевизия.

Василев се разграничава от протестиралите и отрече във видео-обръщение, че плажът е недостъпен и унищожен. "Виждате, че плажът е достъпен, чист и няма никаква заплаха за него. Защитена зона "Алепу" също не е застрашена. По време на изпълнените няма унищожени безвъзвратно и загубени растителни и животински видове", коментира инвеститорът.

От миналия месец курортният комплекс "Алепу Вилидж" вече е с нов инвеститор, след като "Главболгарстрой" се оттегли от проекта.

Манолова се обяви за забрана на строежи в защитени зони

Манолова се обяви за забрана на строежи в защитени зони

Тя направи изявлението си по време на брифинг на плажа "Алепу"

Припомняме, през февруари бившият вече инвеститор на "Алепу вилидж" обяви, че ще обжалва решението на съда от 18 февруари, според което разрешителното за строеж на "подпорния хотел" е нищожно.

Случаят със строежа на плаж "Алепу" придоби отново широк обществен отзвук през лятото на 2020 г. след протести на еколозите, след като вече веднъж бе спрян през пролетта на 2019 г.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

След извършени проверки стана ясно, че в местността "Алепу" са били предвидени не един, а 23 строежа.