В Александровска болница имунизациите вече започнаха във фургона пред бариерата на болницата, съобщи БНТ. Работното време е от 8.30 часа. Пунктът работи до 17.00 часа, но в 16.00 часа регистрацията се спира.

Д-р Момчил Керемедчиев обясни, че ще бъдат ваксинирани гражданите, регистрирани в електронния регистър. Ваксинирани ще бъдат и тези хора, които от днес им започва редовната реваксинация за "Астра Зенека". 

Подновяват имунизациите с ваксината на Astra Zeneca и в кабинета за ваксинация на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Ще бъдат ваксинирани гражданите, които са се записали за 19 март, както и тези хора, които са пропуснали имунизацията си заради спирането на ваксината.

Кабинетът ще работи и през уикенда, когато ще се ваксинират граждани, записани в регистъра, съответно за 20 и 21 март.

Вчера от УМБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Александровска" съобщиха, че подновяват имунизациите. Това се случи след като стана ясно, че ваксинирането с "Астра Зенека" тръгва отново от 19 март.

Тази сутрин бе съобщено, че и в "Пирогов" пунктовете за ваксиниране заработват отново.

1200 сигнала за реакции на ваксини има в ИАЛ

1200 сигнала за реакции на ваксини има в ИАЛ

Не са различни от посочените в характеристиката на ваксините

Припомняме, ваксинацията с продукта на Оксфорд у нас бе временно спряна заради три смъртни случая в България - 57-годишна жена от Пловдив, 54-годишна жена от Благоевград, и 47-годишен мъж от Благоевград. И за тримата становището на здравните власти е, че не са починали от ваксината, а са имали заболявания.

Някои други страни също временно спряха ваксинацията с този продукт. След проверка от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обявиха, че ваксините на "АстраЗенека" са безопасни.