Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от държавни глави от цял свят по повод отбелязването на Националния празник на Република България - 3 март. Поздравителни адреси получихме от Руската федерация Владимир Путин, императора на Япония Нарухито, краля на Испания Фелипе VI, краля на белгийците Филип, президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, президента на Румъния Клаус Йоханис, президента на Унгария Янош Адер, президента на Република Ирландия Майкъл Хигинс, президента на Чешката република Милош Земан, президента на Хърватия Зоран Миланович, президента на Конфедерация Швейцария Гай Пармелин, президента на Република Латвия Егилс Левитс, президента на Арабска република Египет Абдел Фатах ас-Сиси и много други държавни глави и представители на международни организации.

В писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин изразява почит към саможертвата на българските опълченци и руските войници, воювали рамо до рамо за свободата на България. "Разчитам, че отдавнашните традиции на братското приятелство и занапред ще допринасят за развитие на взаимноизгодното сътрудничество между нашите страни. От душа Ви желая крепко здраве и успех, а на народа на България - благополучие и просперитет", пише руският президент до Румен Радев.

Ниагарският водопад грейва в цветовете на трибагреника ни за 3 март

Ниагарският водопад грейва в цветовете на трибагреника ни за 3 март

Събитието ще бъде предавано пряко във фейсбук страницата на МВнР

В поздравителния си адрес президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските граждани от името на своя народ и изразява увереност, че със съвместни усилия двете държави ще преодолеят общите предизвикателства. "Благодарен съм за дългогодишното, изпълнено с доверие, сътрудничество между нашите две страни", се посочва в писмото на германския държавен глава.

Кралят на Испания Фелипе VI изпраща своите сърдечни почитания по случай 143-ата годишнина от Освобождението на България: "Желая от все сърце лични успехи, мир и просперитет на скъпия български народ", се казва в адреса на крал Фелипе VI.

Мостът „Милениум” в Подгорица засия с цветовете на националния ни флаг

Мостът „Милениум” в Подгорица засия с цветовете на националния ни флаг

Със съдействието на местната община...

По случай българския национален празник кралица Елизабет II отправя най-добри пожелания към българския народ. "Надявам се след трудната година да можем да очакваме преодоляване на глобалните здравни предизвикателства и по-добри времена в бъдеще", се казва в адреса на кралицата на Обединеното кралство.

Унгарският президент Янош Адер изразява увереност, че чрез продължаване на обединените си усилия България и Унгария ще обогатят връзките си, допринасяйки за укрепването на Европейския съюз. "С радост можем да констатираме, че икономическото и политическото сътрудничество между нашите страни се развиваше динамично и през последните години", пише Янош Адер.