Като саботаж вижда протестите ръководството на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". За управата на болницата не е ясно кой и защо цели "Пирогов" да не работи.

"Не е ясно кой и защо се стреми посредством, всякакви средства да саботира реформата в лечебното заведение", изтъкнаха от ръководството на "Пирогов" в официален брифинг днес.

За трети ден лекари от "Пирогов" излязоха на протест

За трети ден лекари от "Пирогов" излязоха на протест

Искат оставката на ръководството

По думите им болницата отчита подобрени финансови резултати, особено през последния месец, допълнителни средства от НЗОК, както и намаляване на дълговете.

От управата на лечебното заведение обясниха, че преди Коледа ще бъдат изплатени, както месечните заплати, така и ДМС. Никой не е подписал декларация за преназначаване на изпитателен срок, доуточняват от администрацията.

Всякакви други твърдения според тях са опит за уронване на престижа и авторитета на "Пирогов".

Намаляват просрочените задължения на Пирогов за пръв път от години
Обновена

Намаляват просрочените задължения на Пирогов за пръв път от години

ДМС за октомври е отложено, но всички служители са получили основните си заплати, целта е да се покрият финансови искания от фирмите доставчици

Управата на "Пирогов" осъжда оценките и квалификациите на протестиращите лекари, сестри и служители на болницата. Ръководството на "Пирогов" уведоми, че категорично не се съгласява и остро протестира срещу "начина на взимане на решение от бивши синдикални лидери и представители на няколко звена, по отношение на представянето на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" пред обществото, по отношение на поставянето на оценки и квалификации".

Според ръководство всичко това уронва престижа на професионалистите, които работят в болницата.

Лекари от "Пирогов" отново на протест
Обновена

Лекари от "Пирогов" отново на протест

Искат смяна на ръководството

"Декларативният и ултимативният тон, с които се подхвърлят неверни данни са абсолютни инсинуации", категорични са от ръководството на болницата. Те намират действията на протестиращите и като удар по стабилността на системата на здравеопазването.