От утре - 7 април, започва ремонтът на мостовото съоръжение над река Стара река в село Кръвеник в област Габрово, съобщават от МРРБ. Мостът се намира при 7-ми км на път III-6072 кв. Острец - Кръвеник - Батошево.

Каменният мост е с дължина 6 метра. Построен е в началото на миналия век. Съоръжението е в много тежко състояние и заради това е ограничено преминаването на моторни превозни средства над 3,5 т. по него. Тежките зимни условия попречиха аварийните дейности да започнат по-рано

Предвижда се укрепване на устоите на съоръжението, както и възстановяване на основата на свода от каменна зидария и на компрометираната стоманобетонна стена. Ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети в 50-метровия участък от третокласния път през съоръжението.

Ремонтните дейности ще блокират движението по пътя в двете посоки. Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути:

Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци - Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който преминава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път;

Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще преминават по обособеното обходно трасе в с. Кръвеник и ще се връщат на път III-6072.

От МРРБ съобщават, че ремонтните дейности трябва да завършат до 10 юни 2022 г.

Опасен мост край Свиленград се нуждае от спешен ремонт

Опасен мост край Свиленград се нуждае от спешен ремонт

По този мост минава пътят за ГКПП "Капитан Андреево".