Обединени патриоти решиха едните да отстрелят другите в навечерието на изборите и накрая провалиха себе си - стреляха в мъглата и умряха от рикошет. Това заяви екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро в сутрешния блок на БНТ. Загубихме 200 - 250 000 гласа на изборите, отчете Ревизоро.

Екоминистърът обясни ситуацията във ВМРО: "ВМРО е стара партия и тя си има доходи.

Проблемът е, че тези 250 000 хора, които гласуваха за патриотичните сили, нямат представителство. Развалихме работеща формула в два парламента", посочи Ревизоро.

Всички политически сили са намалили резултата си почти на половина. Със сигурност има грешки, но тези, които гласуваха за "Обединени патриоти" не си пуснаха гласа в канала, смята екоминистърът.

828 628 гласа или 26.14% за ГЕРБ при 100% протоколи в ЦИК
Обновена

828 628 гласа или 26.14% за ГЕРБ при 100% протоколи в ЦИК

За втората формация "Има такъв народ" гласовете са 562 005

Според него предсрочни избори биха били прекрасният вариант, защото цялата отговорност в момента я носи премиерът - "то не било вудомагии, заклинания, попове и други".

Според него коалиционно правителство трябва да има ясна програма, но и не вижда как от 6 програми може да се направи една. Не знам как ще направят една единна програма, а още отсега слагат непреодолими различия, изтъкна Димитров.

Ревизоро се съгласи с твърденията на премиера, че и без петел ще съмне, но така или остава въпросът кой щял да бъде петелът. В момента всеки прави таен кабинет и се опитва да състави коалиции.

Борисов: Порадвайте се ден - два, после ще мислим за експертно правителство

Борисов: Порадвайте се ден - два, после ще мислим за експертно правителство

Той се радва на шарения парламент, защото няма да е сам и няма сам да носи отговорност

За предсрочните избори Ревизоро каза с ирония: "Блазе му на президента, ако тръгнем на служебен кабинет. Трябва да направиш светкавично кабинет и той веднага да се качи на влака в движение. Трябва да намериш около 200 души в първи и втори ешалон. Така си проваляш кампанията за президент."

"Да му е честито на президента, ако има предсрочни избори. Всичко отива на негов гръб", завърши Димитров.

Той е доволен от мандата си като екоминистър. Сега има още един месец да се погрижи за язовирите. Екоминистърът си е изпълнил задачите и поетите ангажименти в правителството. Изпитва яд, че другите не си държат на думите. "Но изкарахме мандата и язовирите са пълни" - Той оставя в наследството си като министър пълни язовири.

БСП освобождава място за политически караконджули

БСП освобождава място за политически караконджули

Станислав Владимиров: След 5 г. начело с Нинова БСП е ретро автомобил с модерно покривало

В момента Ревизоро вижда див популизъм, който ще навреди много на държавата. Има неща, които ако не се случват сега, мечтаните еврофондове няма да дойдат може, а и да не дойдат в този обем. Ревизоро припомни, че има наказателни процедури срещу България.

Винаги трябва да се мисли с посланията не само да се харесаш на хората, но и какво е посланието, изпратено на международната сцена.