Господин Трифонов трябва да преосмисли така предложения състав на правителството и подхода. Иначе катастрофата е неизбежна. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по повод предложения състав за кабинет. По думите му страната не е имала по-важно правителство от 70-те години на миналия век.

Вчера попитах какво очаква правителството от заложните къщи. Днес питам заложните къщи какво очакват от правителството. Три уточнения:

  • Кандидат-министърът на правосъдието е почетен консул на Барбадос - офшорна зона, в която при едно по-иновативно вглеждане, можем да открием особености. Интересно е какви формални и неформални ангажименти господин Илиев е поел към държавата Барбадос, след като е неин почетен консул. И какви би могъл да поеме към България, след като е поел вече ангажименти към друга държава;
  • Кандидат-министърът на образованието е бил програмен директор в Америка за България на "Добро образование и работни умения". В години, в които образованието ни се срина, опитахме да извадим Ботев от учебниците и вкарахме Бат Сали в парламента;
  • Кандидат-министърът на енергетиката е директор на една от американските Марици, продаваща ни почти най-скъпия ток в микса. Очевидно е и накъде ще върви ценообразуването и в енергетиката.

"Този удар върху демокрацията в България е трудно поносим. Съжалявам", заключи Петков.

Припомняме, вчера лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов предложи свой кабинет.