Само 5,6% от хората отиват в "Слънчев бряг", за да купонясват. Всичко останало са семейства. Тази статистика посочи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "Тази сутрин" по БТВ.

По думите му 27 г. в туризма са създавани едни порочни зависимости - между концесионери, общински съветници, собственици на хотели, хора които се опитват да злоупотребят с правилата заради по-големи печалби. "Исках да се сложи край на тези зависимости, затова се намесих, а не защото няма какво да правя през почивните дни", подчерта той.

Симеонов дисциплинирал, не търсел адреналин

Симеонов дисциплинирал, не търсел адреналин

Концесионери и наематели клатили държавата през туризма

Валери Симеонов каза, че никой не може да го обвини в защитаване на нечии интереси. "Не съм ходил само в "Бедрум" и "Какао", ходил съм и в заведение на Божо Кравата и в заведение на Митьо Очите. Ходил съм и в Свети Влас . Имаше едно шумно заведение "Планет", съответно съм взел мерки за там", коментира още Симеонов.

Шумни заведения в Созопол и Приморско също бяха ударени от твърдата ръка на закона и си понесоха санкциите, заяви Симеонов. По думите му всички хотелиери са на негова страна, с "изключение на 1-2 бройки".

"Слънчев бряг", такъв шумен, арогантен и побъркващ хората с огромни децибели, е само 5 %". Статистиката сочила, че 5,6% са хората, които отиват да купонясват, а всичко останало - 94% са семейства, обясни вицепремиерът.

анкета

Какво прави Симeонов в Слънчев бряг?

Виж резултати

Грижи сe за спокойствието на туристите 13.5%

Установява закона 34.8%

Гради лична ПР акция 21.0%

Иска да влезе в новините 6.2%

Излага се 24.5%

На въпрос дали си е направил реклама чрез акция "Тишина", Симеонов запита защо му е нужно това. Вицепремиерът добави, че е получил благодарствени писма от хотелиерски организации и туроператори. По негово мнение протестите показали, че той си е свършил работата.

Симеонов подчерта, че в "Слънчев бряг" има идеално обезшумени дискотеки, но има такива, които правят по 100 000 лв. оборот на вечер и не са си сложили шумоизолация.

"Там трябваше да се приложи законът с неговата строгост и да им се каже, че по-голяма сила от държавата няма. Да му мислят за другия сезон", допълни Симеонов.

Вицепремиерът отрече да има конфликт между него и министъра на туризма Николина Ангелкова заради проверките му по морето. Той обясни, че министерството на туризма организира проверки от друг характер.

"През последните три месеца БСП буташе всякакви бутафорни дървета пред очите на народа, за да не види гората"- така вицепремиерът коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че има конфликт между него и Ангелкова.