Предложенията за промени в Закона за енергетиката, които регламентират връщането на надвзетите суми от обществения доставчик на природен газ, могат да допринесат за подпомагане както на широки кръгове от населението, така и на индустриални предприятия.

Това се казва в обща позиция на КНСБ и КТ "Подкрепа".

В понеделник гледат ЗИД на Закона за енергетиката

В понеделник гледат ЗИД на Закона за енергетиката

Проблемът според Петкова идва от това, че "Булгаргаз" е и обществен доставчик, и търговец

От двата синдиката искат от министерството на енергетиката и енергийната комисия в парламента да се приключи процедурата за законово уреждане на механизма за компенсация на енергоинтензивните предприятия за разходите им за "кафява енергия".

Това е още повече важно при текущото състояние на тежка икономическа блокада в страната, посочват от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Бизнесът иска оставката на Петкова, за пореден път

Бизнесът иска оставката на Петкова, за пореден път

Искането си работодателите отправят не за първи път

Двата синдиката смятат, че във връзка с реакцията на работодателски организации, е важно от страна на министерство на енергетиката и комисията по енергетика към Народното събрание да се разясни механизмът за възстановяване на суми по договори за доставка на природен газ или за доставка на топлинна енергия. Считаме, че не трябва да остане никакво съмнение в добросъвестното намерение на правителството за разпределяне на получените от "Булгаргаз" ЕАД суми по справедлив начин, в обществен интерес, смятат двата профсъюза.

Апелираме да се използват максимално ефективно всички възможности за намаляване на финансовото бреме в този труден за нас период, зоват от КТ "Подкрепа" и КНСБ.