Закъснението не може да бъде причина да скачаш на релсите. Това обяви на пресконференция Димитър Костадинов от БДЖ "Пътнически превози" във връзка със снощната блокада на гара Илиянци.

От своя страна изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров заяви: "Да скочиш на релсите е нещо, което трябва да бъде наказуемо, защото не се знае кой скача. Може да е атентатор", заяви той.

Владимиров обясни, че е информирал министъра за случая.

Пътници блокираха влак на гара Илиянци

Пътници блокираха влак на гара Илиянци

Принуждават експресния влак да се движи зад тях като пътнически

Припомняме, че пътници блокираха влак, тъй като били недоволни, че закъснял с половин час.

Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 часа. В 18 ч. пък е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.

Когато влакът от София за Мездра пристигнал на гара Илиянци, той влязъл в отклонение. Опитните редовни пътници разбрали, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат. Около 50-60 души излезли на релсите и преградили коловоза, по който се движи експресът. Принудили го да се движи зад тях като пътнически.

Влакът Самуил-Силистра закъснява с 580 минути

Влакът Самуил-Силистра закъснява с 580 минути

Снегорин минава преди влака

На пресконференцията бяха коментирани и проблемите за железницата през последната седмица заради влошената метеорологична обстановка. От БДЖ признаха, че през последната седмица услугата действително се е влошила. Димитър Костадинов изтъкна обаче и факта, че никъде движението не е било спряно. Той констатира, че има 20 ударени локомотива.

От БДЖ се надяват, че времето ще се оправи и с това ще се нормализира отново движението.