Кърпенето на дупки по пътищата посред зима се среща само у нас, но тази практика е абсолютно безполезна, защото има краткотраен ефект, а и е откровено пилеене (ако не е чиста кражба) на публичен ресурс.

Екип на Би Ти Ви е станал свидетел на 16 януари, че при температура от минус 2 градуса трима мъже с бус спират и пълнят дупки на пътя Перник-Трън.

Ремонт на ремонтирания бул. "Константин Величков" в София

Ремонт на ремонтирания бул. "Константин Величков" в София

Асфалтът се е напукал

"Технологията" се изразявала в хвърляне на няколко лопати асфалт във всяка дупка, последвано от няколко подскока върху кръпката с крака.

Технологията "студено асфалтиране", както самите работници са я определили, представлява асфалт в насипно състояние, примесен със сняг.

Фирмата, чиито работници пълнят дупките на пътя Перник-Трън, е избрана от държавата да поддържа републиканските пътища на територията на Пернишка област.

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил

Проблемът е, че още след първите няколко превозни средства, които преминават по така запълнените дупки, асфалтът се разпилява наоколо.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са обяснили, че извършените дейности са в нарушение на договора между агенцията и изпълнителя и затова няма да бъдат платени. Фирмата изпълнител остава длъжна да извърши качествен ремонт.