Докато се тълпите тука, още половин милиард днес заяви правителството. Миналата седмица половин милиард, по-миналата седмица половин милиард и вие, докато се тълпите тука, вече милиард и половина за по-малко от 30 дена. С тези думи лидерът на ГЕРБ се възмути от насъбралите се журналисти, които го очакваха да излезе от разпит в Софийска градска прокуратура.

"Благодаря, че сте дошли, но да видим дали в новините ще го има новия половин милиард и само за 30 дена - милиард и половина нови дългове, с три пъти по-високи лихви и тези лихви ще минат половин милиард за година накрая. Докато вие изпълнявате заръката на деня, в петък в МС, Гранитна зала в присъствието на Кирил Петков се подписа заем милиардна сделка", възмутен е Борисов.

Емануил Йорданов: Арестът на Борисов не е капан за правителството

Емануил Йорданов: Арестът на Борисов не е капан за правителството

Васил Божков можело да бъде разпитан онлайн

Според него оправданието на вицепремиера и финансов министър Асен Василев, че не трябвало да бъде проверяван, защото имал човек от американското посолство не е адекватен. "Службите къде са? Те не проверяват ли", запита Борисов.

Той призова, ако Георги Самуилов знае нещо да излезе и да го каже.

Припомняме, днес лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бе призован отново за разпит от прокуратурата в рамките на производството, което има за цел да валидира действията на ГДНП по неотложност от миналата седмица. След извършения арест на Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, прокуратурата обяви за незаконосъобразни действията на разследващите, а вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че това са трикове.

Без думи Бойко Борисов влезе в прокуратурата

Без думи Бойко Борисов влезе в прокуратурата

Той влезе в сградата на държавното обвинение половин час преди обявения за разпит