"Не може да има упреци, че изборите за нов Висш съдебен съвет (ВСС) са били манипулирани", коментира пред Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Според него избраните са достойни хора. Главният прокурор беше категоричен, че от тук нататък, ако има някакви упреци, всеки трябва да се сърди на собствения си вот.

"Този ВСС трябва да работи и то по-добре от предния. Трябва да работи без междуличностните конфликти и обвиненията в лобизъм. И трябва да оправдае очакванията на тези, които са го избрали", добави Сотир Цацаров.

Изборът на парламентарната квота на ВСС е прозрачен

Изборът на парламентарната квота на ВСС е прозрачен

А Валери Симеонов е прям човек и понякога в своята емоция споделял неща, смята Цветанов

Главният прокурор коментира и постоянните скандали и ниската оценка на хората към магистратите и справянето с корупцията. По негови думи тези всички крамоли и скандали се отразяват зле в очите на нормалния български гражданин.

"Тези скандали са нужни някому, за да се поддържа постоянно темата за добрия и лошия във Висшия съдебен съвет", споделя Цацаров и добави, че гражданинът не се интересува кой е добрият и кой е лошият, а иска справедливост.

Марешки пита всъщност кого изпращат във ВСС

Марешки пита всъщност кого изпращат във ВСС

Изборът бил предрешен, а задкулисни игри опорочавали избора

За делото Цветан Василев, Цацаров обясни, че вече е избран съдия докладчик и предстои да се насрочи делото. По думите на главния прокурор Сърбия изкуствено забавя връщането на Василев в България.

Втори съд остави Лазар Влайков под домашен арест

Втори съд остави Лазар Влайков под домашен арест

Влайков звънял по телефона 15 пъти на съпругата си

Главният прокурор коментира и случая във Виноградец. "Понякога мудността, липсата на достатъчно бърза и адекватна реакция ме дразни невероятно, дразни ме пасивността", изтъкна Цацаров. На въпроса дали над Лазар Влайков е имало чадър на местната прокуратура, Цацаров отговори, че не може да се каже, но заради това случаят е прехвърлен към друга прокуратура.