ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващите десет години. Това предупреди лидерът на БСП Корнелия Нинова. Такава мина е концесията на летище София. Години столетницата се опитвала да спаси летището. Правителството се похвалило колко е изгодна концесията, по думите й. Нинова попита дали Министерски съвет се опитва да отложи с десет години задълженията на концесионера.

Такса пътник се увеличава, расте и такса сигурност. Десет години концесионерът ще печели и десет години няма да направи инвестиции, смята лидерът на БСП. Концесията не е изгодна за страната и ощетени ще са пътниците, според нея. Освен това вече се съкращавали служители.

Нинова попита на колко малки и средни фирми са отложени задълженията по договорите. На нито една, разбира се, отговори червеният водач. На големите привилегии, на малките кредити и задължения, констатира Корнелия Нинова. Ето този модел искаме да сменим, обясни тя.

ВАС потвърди избора на концесионер на летището в София

ВАС потвърди избора на концесионер на летището в София

КЗК правилно е утвърдила процедурата и избора

Припомняме, че идеята за концесия на летище София бе възобновена веднага след формиране на третия кабинет "Борисов" в началото на месец май 2018 г. тогавашният транспортен министър Ивайло Московски обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет.

След това през януари 2019 г. от БСП сезираха Европейската комисия за условията на концесията на летище "София".

Преди месец шефът на летище София подаде оставка, като мотивът затова бил личен.