От днес инвестиционният проект на плаж "Алепу" вече има и свой интернет сайт, съобщават от екипа на "Алепу Вилидж".

Те поясняват, че онлайн представянето е в отговор на поетия ангажимент проектът да бъде представен публично, както и поради невъзможността за широко медийно събитие предвид епидемиологичната обстановка.

От екипа на "Алепу Вилидж" посочват, че заради необходимата социална дистанция няма как да бъдат събрани на едно място всички професионалисти и медии за провеждане на градивна дискусия, необходима по основните теми относно проекта.

Строежът на "Алепу" - курортен комплекс, но красив

Строежът на "Алепу" - курортен комплекс, но красив

Край четириетажната подпорна стена ще има двуетажни постройки, разкри проектантът

Вярваме, че предоставената информация на www.alepuvillage.com ще внесе яснота по много от повдигнатите въпроси, заявяват те и допълват, че на уеб страницата са поместени както визуализации и архитектурна обосновка на проекта, така и подробности за етапността на изграждането.

Припомняме, случаят със строежа на плаж "Алепу" придоби отново широк обществен отзвук през последните дни, след като вече веднъж бе спрян миналата пролет.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

Според оценката на шефа на ДНСК Иван Несторов заяви, че няма основание на този етап ДНСК да се намесва в наличния до този момент строеж и в плановете, тъй като службата може да коментари само разрешенията и документацията.

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол да извърши незабавна проверка на законността на строежа на плаж "Алепу".

Днес проектантът заяви, че се предвижда да бъде изграден "красив курортен комплекс с двуетажни постройки".

Прокуратурата да разследва и устройствения план на "Алепу", настояват в Созопол

Прокуратурата да разследва и устройствения план на "Алепу", настояват в Созопол

Инициирана е подписка