Шестима от общо 8 кандидати за обществената поръчка на Централната избирателна комисия (ЦИК) за доставка на машини за гласуване продължават в следващия етап на процедурата, предаде БНР.

Отпаднали са физическото лице Иван Величков Иванов и дружеството по Закона за задълженията и договорите "Български машини за гласуване". Мотивът е, че те не отговарят на обявените от възложителя изисквания.

След представянето на офертите, ЦИК ще се срещне с кандидатите за уточняващи въпроси.

ЦИК приема оферти за машините за гласуване до 29 ноември

ЦИК приема оферти за машините за гласуване до 29 ноември

Те трябва да са с инсталиран системен и приложен софтуер, за да могат да се използват без намеса на доставчика

Очаква се в началото на следващата година да бъде сключен договор с победителя за купуване на 9600 устройства за гласуване на предстоящите парламентарни избори.

Желаещи да доставят машините са: ЛЕКС.БГ ЕАД, СИЕЛА НОРМА АД, ЦАПК ПРОГРЕС ГРУП АД, КОНТРАКС АД, Физическо лице - Mihail Dimitrov Vishanin, ЕКСЕЛОР ХОЛДИНГ ГРУП ЕООД.

Припомняме, срокът за подаване на оферти за доставка на машините за гласуване изтече вчера, след като веднъж беше удължен поради корекция от страна на ЦИК в документацията за възлагане на обществената поръчка. Първоначално обявеният срок изтече на 29 ноември.

През септември тази година от ЦИК заявиха, че са нужни около 10 000 машини за нормално гласуване.

Осем кандидати искат да доставят машините за гласуване

Осем кандидати искат да доставят машините за гласуване

ЦИК отвори офертите за обществената поръчка

През ноември Комисията обяви, че ще бъдат закупени 9600 машини. Стойността на поръчката е изчислена на 36 млн. лева без ДДС.