Ученици от три паралелки в 3 училища в Добрич са под карантина, а 11 служители на РУО - Добрич са с положителни резултати за коронавирус, съобщи bTV.

Други 10 работещи в Регионалното управление на образованието са карантинирани като контактни лица. Един от служителите е преболедувал и спрямо него не се налагат никакви мерки. Трима ученици от училища в Добрич са също с положителни резултати за заразяване с коронавирус след направено изследване във връзка с PCR тест.

Те са контактни в семейна среда. След установяването им под карантина са поставени класовете, в които учат децата - един трети клас от ОУ "Хан Аспарух", един трети клас от СУ "Св. Кл. Охридски" и един девети клас от ЕГ "Гео Милев".

17 са огнищата на коронавирус в София

17 са огнищата на коронавирус в София

Д-р Пенчев: 51 училища са засегнати, под карантина са над 1500 ученици

Припомняме, че въпреки рекордния брой, здравният министър Костадин Ангелов заяви вчера, че не се налага затягане на мерките у нас.

Днес страната ни постави нов антирекорд. 516 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа, като за последните няколко часа броят им нараства.

Тази сутрин д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ-София коментира ситуацията в страната. Той заяви, че има 17 огнищата на коронавирус в София.

По думите му решението за затягане на мерките е комплексно и не се ангажира с позиция, вирусът няма работно време и няма нужда от налагането на вечерен час, счита той.

По-късно Кунчев коментира в студиото на Нова, че се обсъжда вариант да се въведат ограничения за възрастните хора.

Смятам, че налагането на нови ограничения не е толкова важно, колкото спазването на тези които вече са в сила, заключи той.