Исканията на протестиращите са кухи. Да искаш е едно, а реалността е нещо съвсем друго. Не може властта да изпълнява мераците на няколко човека, било то и хиляди. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на Нова телевизия.

За мен няма съмнение за записите на прокуратурата. Всяка вечер агресивни групи предизвикват полицаите, това цели нагнетяване на напрежение, обясни още Симеонов.

В момента сме свидетели на искане на смяна на Конституционно управление от хора с 18 обвинения, хора засегнати с подкрепа от президента. Ситуацията не е за подценяване, добави той.

Притеснително е изявлението на Божков, как се води протестът дистанционно. Аз не казвам, че всички хората са ръководени от Божков, направи уговорка Симеонов

Една част от хора, чиито избор не е постигнал успех, те протестират. Винаги има недоволни. Защо представяте протестите като нещо апокалиптично, попита лидерът на НФСБ и припомни протеста през 2018 година с блокирането на АМ Тракия. И сега и тогава беше пълен хаос.

Сблъсък между полиция и протестиращи пред бившия Партиен дом

Сблъсък между полиция и протестиращи пред бившия Партиен дом

Протестиращи мятаха бутилки и бомбички по униформените

Симеонов каза, че няма да подаде оставка в името на мира на обществото. За какво да подавам оставка, пита той. Във връзка с поведението на президента, който скандира "Мафията вън" на първия ден на протеста, Симеонов заяви, че Радев се държи като нацупено дете. Този човек няма никаква отговорност към държавата, държи се все едно туко-що е проходил в политиката, заяви той.

Във връзка с искането на оставка на главния прокурор, Симеон каза: Аз не съм фен на Гешев, но той поне се опитва да свърши някаква работа и е от 6 месеца на този пост.

По отношение на снимките с в чекмеджето на Борисов и записите, Симеонов бе категоричен, че това трябва да се разследва.

В заключение той заяви, че е важно е да се спазва закона.