750 пакета спагети и дрехи, виетнамско производство, получиха сираците от социалния дом "Детелина" в Шумен. Донесе им ги лично посланикът на Виетнам Чан Ван Тхин.

Дипломатът обясни, че Шумен му е любим град, защото е приятел с кмета Красимир Костов. "Исках пръв от чуждестранните му приятели да го поздравя за изборната победа, но за съжаление, той е болен и не можахме да се видим", каза посланикът.

Децата посрещнаха гостите с питка и сол, а после им изпяха "Бански на лалета".

"Малко съм притеснен, защото виждам, че в този дом има и по-големи деца, а дрешките, които съм донесъл, са за по-малки, но такава информация бях получил. Ако ми напишете писмо, съвсем скоро всеки ще получи дрехи по мярка", заръча на децата посланикът. За персонала на дома той бе донесъл кашон виетнамски чай и кафе.

Директорът Иван Калоянов уточни, че в дом "Детелина" се грижат за 55 деца на възраст от 7 до 18 години. Всяка година от бюджета на социалното заведение се отделят по 7-8 хиляди лева за само дрехи и постелки, но не стигат и дарението е съвсем навременно.

По-късно дипломатът и съпругата му дариха с дрехи и спагети и пенсионерите от старческия дом "Стефан Смядовски" в Шумен.