Мъж и жена от Русе завъртяха доходен бизнес, обирайки чужденци чрез интернет. За примамка "съпругът" ползвал жената, търсейки й гаджета, които да клъвнат в скайп, фейсбук и други популярни чатове и сайтове.

Далаверата била разкрита преди дни, след като 47-годишен турчин бе обран в нивите край село Червена вода. Чужденецът живее в Австрия. Той дошъл в България по покана на "интернет приятелката си". На границата го чакали по предварителна уговорка двама мъже, близки на жената. Качили се в неговото "Рено Клио" и обяснили, че за да улеснят придвижването, ще кара единият от двамата посрещачи.

Колата отпрашила по пътя за Варна и отбила по пътя за Червена вода. Единият мъж извадил пистолет и накарал турчина да слезе от автомобила. След това бандитите задигнали 5 мобилни телефона, 250 румънски леи, 400 швейцарски франка, две торби и раница с дрехи и други лични вещи. След това изпуснали гумите на реното и избягали с друг автомобил.

Малко по-късно обаче полицията арестувала обирджиите в разградското с. Дянково. Разкрит е и шофьорът, който ги е возил, както и жената. 25-годишната Б.Н. живеела на семейни начала с един от тримата мъже. Намерени са всички откраднати вещи и пари. Иззето е и оръжието, което е използвано при грабежа.