"Искането на оставката на военния министър е ненавременно и ще разклати коалицията. Това ще бъде лош знак." Това заяви пред БНТ проф. Антоний Тодоров и коментира, че Стефан Янев остава в историята като успешен служебен премиер.

Според него трябва да сме проактивни в ЕС. Още не виждам белези на институционална криза, но виждам разклащане на правителството, посочи Тодоров. В България има достатъчно фактори, които искат това правителство да се провали, заяви той. Според него това е вредно в настоящата ситуация, дори напротив трябва да се върви към консолидация. Никой не желае предсрочни избори, по мнението му.

Трети март е български празник, не е руски, коментира той спора дали да има тържества на връх Шипка. Христо Панчугов смята, че има обществено очакване България да има по-активна роля в това, което се случва. Изправени сме пред институционална криза- институционална криза на НАТО и институционална криза в ЕС, убеден е той. България се оказа потребител на решенията, допълни Панчугов. Добре е господин Янев да обяви целите си, иска той.

Невъзможността да се вземе ясна позиция за войната в Украйна изглежда, по думите му, доста несериозно. Навлизаме в нова ситуация в международните отношения, убеден е Христо Панчугов.

Сценарий за поста в МО и риск за сигурността вижда Янев в исканията за оставката му

Сценарий за поста в МО и риск за сигурността вижда Янев в исканията за оставката му

След призивите да се оттегли заради изявлението му за ситуацията в Украйна