Жена почина след запой и разходка в гората край Шумен. На 25 юли е получен сигнал до МБАЛ за жена с алкохолно натравяне и трудно дишане. При пристигането си медицинският екип е устаноновил смъртта на жената. Съдебният лекар е констатирал множество травми, счупени ребра, натъртвания и охлузвания по главата и крайниците на 45-годишната жена.

Това накарало медиците да се усъмнят в смъртта на жената, затова те подали сигнал в полицията. Убийството на жената бе обявено в деня на посещението на главния прокурор Иван Гешев в Шумен.

При започване на разследване, криминалисти на ОДМВР-Шумен изясняват, че жената и 31-годишен мъж живеели на семейни начала. Пред полицията мъжът обяснил, че в петък вечерта двамата се разхождали в гориста местност край квартала, изпили голямо количество алкохол, приятелката му многократно падала и се е удряла. Късно вечерта двамата се прибрали в жилището, а сутринта, след като не успял да я събуди, подал сигнал в спешна помощ.

По-късно мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. 31-годишният мъж е привлечен като обвиняем за извършено престъпление. Окръжната прокуратура е поискала "задържане под стража" за обвиняемия, нейното искане е било уважено. Разследването продължава.