Цигани пребиха семейство в столичния квартал „Модерно предградие." Инцидентът е станал около 18.00 часа снощи, когато семейството хванало циганче, което се опитвало да разбие апартамента на техен съсед.

Веднага сигнализирали за инцидента на телефон 112, като се опитали да задържат момчето - взломаджия, докато дойде полицията.

Циганчето обаче успяло да се отскубне и е избягало преди да дойде полицейската патрулка. Само няколко минути след това то се върнало в дома на семейството, подкрепено от още около 20 цигани, които започнали да бият цялото семейство. Първоначално бе съобщено, че момчето е дошло с още 40 души.

Вследствие на побоя един от пострадалите е настанен в болница с фрактура на долна челюст. Другите четирима след преглед са освободени с контузни рани.

Бисерка Шишкова, свидетелка на инцидента, разказа, че циганите са ги удряли с дървени колове и тухли. По думите й полицията се е отзовала много бързо на сигнала, като на място са пристигнали 10 патрулки, които са останали там през цялата нощ.

По-рано главният секретар на МВР Калин Георгиев потвърди информацията за инцидента и каза, че действително в него са намесени роми. „Става дума за проникване в частен дом, извършителят е задържан след намесата на полицейски служители", каза главният комисар.

До момента за 24 часа са задържани четирима от извършителите, криминално проявени за кражби - непълнолетният, опитал се да проникне в къщата, Йордан Кръстанов (36 г.), Янко Симеонов (19 г.) и Емил Митев (31 г.), всички от София.

Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване и задържане на съучастниците им продължава.