Днес се навършват 5 години от както базата за съхранение и обезвреждане на беоприпаси край пътния възел "Петолъчката" се взриви.

Взривиха се складове с тонове боеприпаси

Взривиха се складове с тонове боеприпаси

Мощната експлозия е близо до пътен възел Петолъчката в посока Котел, близо до стралджанското село Лозенец. Има ранени работници, съобщава се за щети и по околните населени места

Припомняме, на днешната дата преди 5 години взрив в склада за военни боеприпаси, намиращ се край пътния възел "Петолъчката" отне живота на 3 работници, а 10 бяха ранени. При взрива бяха нанесени щети за над 60 млн. лв.

Делото по случая беше отлагано и подновявано няколко пъти. Въпреки това виновни за трагедията все още няма.

Припомняме и че преди 2 години Районният съд оправда двамата обвиняеми - собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Това решение беше отменено обаче от Окръжния съд и делото се върна в прокуратурата. Прокуратурата пък върна делото в Националната следствена служба за допълнително разследване.

При закрити врата подновиха делото за взривовете край Петолъчката

При закрити врата подновиха делото за взривовете край Петолъчката

Заради опасност от разгласяване на държавна тайна

Според Милен Божидаров от Окръжната прокуратура в Ямбол делото за взрива ще се гледа за трети път. Очаква се процесът да започне през есента, съобщи БНР.