Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици и покушения над прокурори, се признаха за виновни.

Те са се споразумяли с обвинението на ефективни присъди.

4 години затвор получача единият от организаторите и ръководителите на групата - Петко Стоянов. Останалите, признали участието си в престъпната структура (наричана от самите участници "Фирмата") получиха по 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама - по 3 години, а останалите - 2 г. и 10 месеца, 2 г. и 6 месеца, 2 години, 1 г. и 6 месеца.

Наложените наказания са окончателни.

Съдят сина на Йоско Костинбродския за опит за убийство на спецпрокурори

Съдят сина на Йоско Костинбродския за опит за убийство на спецпрокурори

Обвинението изброява видовете наркотици и кодовите им имена

Петко Стоянов остава подсъдим по делото в Спецсъда по 1 обвинение - отказва да признае участието си в приготовления за убийство на двама прокурори от Специализираната прокуратура и служител на МВР, за което е обвинен заедно с другия ръководител на групата Иван Йосифов и неговата "дясната ръка" Стефан Гевгелийски.

Освен срещу Стоянов, делото в Спецсъда ще продължи и срещу останалите 10 лица, обвинени за участие в престъпното сдружение и за различни вторични престъпления.

Групата на Стоянов и Йосифов бе неутрализирана на 27 юни 2018 г. Събраните доказателства показаха, че тя е действала от началото на същата година, като целта й е била производство, преработка, придобиване, държане и разпространение на наркотици.

ГДБОП разби престъпна група, разпространявала наркотици в София

ГДБОП разби престъпна група, разпространявала наркотици в София

17 души са задържани

Предлагала е цялата гама от наркотици - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама. Не след дълго се формирала и крайната й цел - да завладее наркопазара в София и да постигне големи печалби.

За целта били привлечени хора, които като да доставят наркотични вещества на едро, да работят като "дилъри" на групата, да транспортират "стоката" до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори, както и други лица, които са пречка за дейността - в т.ч. служители на МВР и магистрати.

Синът на Йоско подготвял убийства на магистрати

Синът на Йоско подготвял убийства на магистрати

Заловили групата на връх Шипка