Всички доказателства, които са представени не касаят подбудителство. Това заяви пред bTV адвокатът на собственика на "ТАД Груп" Ина Лулчева, обвинен за подбудителство към кибертероризъм заради хакерската атака срещу НАП.

По думите й Иван Тодоров е задържан само за това, че е собственик на фирмата. В съда били представени документи само по отношение на дейността на фирмата, но нищо свързано с хакерската атака, отбеляза адвокатът.

Лулчева предполага, че решението, което вчера съда взе да върне Тодоров в ареста, вероятно е продиктувано от изявлението на началника на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Припомняме, че в студиото на bTV той заяви, че "ТАД Груп" са действали по поръчка.

Иван Тодоров се връща в ареста

Иван Тодоров се връща в ареста

Това реши Апелативният спецсъд

На въпрос дали Иван Тодоров е опасен за обществото, каквото е определението на съда, адвокат Лулчева, заяви, че не са представени нужните доказателства, за да бъде направено такова твърдение.

Тя посочи, че може би доказателствата, които са били разпространени от прокуратурата са повлияли на решението на съда.

Лулчева заяви още, че не може да каже как е Иван Тодоров към момента, тъй като в ареста не й разрешават да разговаря с него.

Припомняме, че вчера Апелативният спецсъд реши да върне в ареста собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров. 

Прокуратурата иска делото за собственика на "ТАД Груп" да не е публично

Прокуратурата иска делото за собственика на "ТАД Груп" да не е публично

Заради нови доказателства

Вчера, 8 август, преди делото Тодоров заяви пред медиите, че не е поръчител на престъплението и не се притеснява от нищо. Преди това от пък от прокуратурата поискаха делото да не става публично. 

На 30 юли той беше задържан на летище "София", след като бе обявен за издирване с европейска заповед за арест. 

Ден по-късно прокуратурата поиска постоянен арест за Тодоров.  Малко по-късно стана ясно, че Спецсъдът е определил гаранция от 100 000 лв. за собственика на "ТАД Груп". 

Собственикът на "Тад груп" недоумява защо го определят за кибертерорист

Собственикът на "Тад груп" недоумява защо го определят за кибертерорист

Тодоров се прибира от Канада следващата седмица и отива при институциите да помогне и да разбере, какво се случва