Ниньо Стайков, един от основните акционери на Винпром "Карнобат" даде показания по делото срещу бившия митничар Георги Георгиев - Пурата.

Стайков беше призован като свидетел на днешното заседание по делото срещу бившите митничари Ивайло Разложки - Тихия, Радослав Живков - Джими и Георги Георгиев - Пурата.

Според прокуратурата бившият митнически инспектор няма как да докаже, че е придобил със законни средства автомобили за няколко милиона лева, при условие, че заплатата му като митничар възлиза на около 300 лв.

Днес Ниньо Стайков даде показания като свидетел пред съда, за да изясни подробностите около продажбата на негов Мерцедес на столична автокъща. По-късно същият автомобил е бил закупен от Пурата.

Припомняме, Пурата е един от обвинените в делото за организирана престъпна група за контрабанда заедно с Ивайло Разложки-Тихия, младши митнически инспектор на Аерогара „София", както и бившият митничар Радослав Живков-Джими.

Установено е, че тримата са внасяли месеци наред по 6-7 хиляди GSM апарати, които обаче са обмитявани като аксесоари.

По време на арестите на Тихия и Джими, Пурата бе в болница и след това пуснат от следствието срещу мярка "подписка".

Останалите задържани от групата бяха оставени в ареста от Апелативния съд, но по-късно Тихия и Джими бяха пуснати под гаранция от 10 000 лева.

По сигнала за изчезването на Георги Георгиев-Пурата е образувано досъдебно производство.