Обвиненият в източване на еврофондове Александър Манолев е обжалвал паричната гаранция от 100 000 лева, но съдът я потвърди, съобщиха за bTV от прокуратурата. Удължен е срокът за внасянето й - 15 дни. Така, ако Манолев не внесе сумата в следващия половин месец, ще бъде задържан.

Обвиниха Александър Манолев за злоупотреба с европари

Обвиниха Александър Манолев за злоупотреба с европари

Взета му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 100 000 лева

Припомняме, че говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира, че наложените гаранции от 100 000 лв. за Манолев и 2000 лв. за Ана Димитрова са съобразени с финансовото им състояние.

Бившият зам.-министър на икономиката е обвинен за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. Това е първо обвинение на високопоставен държавен чиновник във връзка със скандала "Апартамент гейт".

Непълнолетна стопанисвала лозето на Александър Манолев

Непълнолетна стопанисвала лозето на Александър Манолев

Наказателно производство срещу него е за нецелево разходване на средства

Манолев подаде оставка от поста и след това беше разследван заради къща за гости, строена с европари, която се оказа в негов имот, недостъпна за туристи и собственост на жена, за която от държавното обвинение изразиха съмнение, че може да е подставено лице.

Това не е първият скандал около фигурата на Манолев. Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, след оставката на Ивайло Московски. Тогава обаче Манолев се оттегли още преди да заеме поста с аргумент "медийни публикации срещу него в една определена група". И при забъркването на името му като пореден епизод от "Апартамент гейт" Манолев определи първоначално това като координирана атака и лов на вещици.