Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад. 

Това написа във "Фейсбук" заместник-министърът на икономиката Александър Манолев след като вчера подаде оставка

Припомняме, че като мотив за решението си Манолев изтъкна стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

Той е солидарен с колегите, Борисов я прие

Оставката му е поредната сред управляващите след гръмналия скандал "Апартаментгейт". 

Вече бившият зам. министър е готов да се защити при нужда с всички нужни факти и документи, както и да отнесе до съда опитите за атаки срещу него, каквото вярва, че е набъркването на неговото име в имотния скадал. 

За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен - колеги, пиша "есе" до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала, предупреди той.

Според Манолев, оставката му е "едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш".

По думите му, още преди няколко месеца той е получил информация, че обикалят с папки за него медии и му готвят нова атака. Подминал е сигнала, защото не е вярвал, че ще достигне такива размери. Манолев не счита, че трябва да дава обяснения. 

Той призова също така да оценяваме постиженията на правителството за икономиката на страната. 

Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват, надява се той. 

Той благодари на министър-председателя за доверието и на всички хора, които са гласували лично за мен на предходните парламентарни избори. 

Припомняме, че скандалът продължава да се разраства с нови разкрития. Вчера вечерта стана ясно, че сауната на терасата в жилището на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е изградена без документи. Това обяви кметът на столичната Община Слатина Наталия Стоянова, цитирана от bTV.

Според нея, липсват документи за още 2 постройки на терасата на жилището му в общината.

Без документи е сауната на шефа на КПКОНПИ

Без документи е сауната на шефа на КПКОНПИ

Още нарушения около Пламен Георгиев

Очаква се до края на седмицата да бъде изготвен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата.

По закон собственикът ще трябва да премахне незаконните постройки, но може да обжалва решението.

анкета

Как ще приключи „Апартамент гейт“?

Виж резултати

Още пионки ще гърмят 34.4%

Борисов ще подаде оставка 16.9%

Няма да приключи 22.4%

Аман от фалшиви новини и скандали 17.2%

Не ме вълнува 9.0%

Припомняме, досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказа засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията. По-късно съдът го отстрани от поста.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Социалистът Крум Зарков също ще бъде обект на проверки от КПКОНПИ и НАП. Според публикации Зарков купил жилище в центъра на София за 1 107 евро за кв. метър.