Софийският апелативен съд потвърди първоинстанционното решение и остави за постоянно в ареста 18-годишния шофьор, блъснал и убил двама младежи на столичния булевард "Сливница", съобщава БиТиВи.

Съдът посочи в мотивите си, че има достатъчно събрани доказателства за това, че Адриан Антонов е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според апелативните магистрати няма опасност той да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление.

Адвокатът на подсъдимия, Димитър Марковски, поиска по-лека мярка за неотклонение. Той настояваше младежът да бъде пуснат под домашен арест. Съдът не уважи искането на защитата.

Решението на Софийският апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че на 8 май Адриан Антонов блъсна двама младежи, пресичащи на пешеходна пътека на столичния булевард "Сливница". От СДВР съобщиха, че младежът е имал шофьорска книжка от скоро, а пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. След фаталния инцидент кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. "Сливница".

Столичният общински съвет пита МВР как ще намали трагичните пътни инциденти

Столичният общински съвет пита МВР как ще намали трагичните пътни инциденти

Вътрешният министър и главсекът са поканени на извънредна сесия на СОС в четвъртък