Към настоящия момент представената информация от италианските служби е, че задържаната българка е с наложена мярка за неотклонене "домашен арест". Предстои да бъде разпитана по водещото разследване. Това обяви силовият министър Младен Маринов във връзка с операцията на италианските служби за сигурност срещу тамошната мафия.

Коментарът си той направи, след като взе участие в честването на 30-годишнината от възстановяване на членството на България в ИНТЕРПОЛ в Централния военен клуб (ЦВК).

Потвърден е случаят, че българска гражданка е задържана в Италия. Все още се извършва проверка, случаят се разследва и в момента, в който българските служби получат разрешение от италианските власти, тогава можем да дадем повече информация, обясни Маринов.

Мащабна акция срещу италианската мафия с арести и у нас

Мащабна акция срещу италианската мафия с арести и у нас

Предполага се, че българската следа е свързана с трафика на боклук

Той подчерта, че няма как да разкрие повече подробности с аргумент - спазване на принципите на партньорство. МВР няма информация и за трафика на отпадъци от Италия.

Припомняме, "Кориере дела сера" съобщи за ареста на 334 души по време на операция срещу калабрийската мафия Ндрангета на властите в Италия. Сред арестуваните има политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация. Вестникът съобщи, че задържаните са от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa, а арестите им са били както в Калабрия, така и България, Германия и Швейцария.

Преди седмица италианските власти заловиха незаконни 815 тона боклуци, предназначени за България. Незаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците. Те отрекоха при тях да е постъпвала официална информация за задържаните незаконни тонове боклук.

МВР не знае за арести на калабрийски мафиоти у нас

МВР не знае за арести на калабрийски мафиоти у нас

Младен Маринов увери, че са в непрекъснат контакт