От безпрецедентна медийна атака се оплака председателят на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов. Тази медийна атака граничи с война, обяви той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той определи като трагедия смъртта на съдията от СГС Цветан Ценов и очаква скоро разследващите да излязат със становище за този трагичен инцидент.

Срещу съда, включително и срещу мен, се хвърлят всички средства, обясни Топалов и посочи, че срещу ръководството на СГС се изливали лъжи и помии.

Изнесените данни от лидера на РЗС Яне Янев той определи като инсинуации и лъжи. Надявам се истината да излезе наяве, посочи председателят на СГС.

Съпругата на Яне Янев – Галя, все още работи в СГС, но е подала предизвестие за напускане.
Припомняме, че тя работи като съдебен помощник, макар че е изкарала 3 точки на теста за компетентност. Топалов обясни, че съпругата на лидера на РЗС не е отговаряла на по-трудни въпроси в теста отколкото другите съдебни помощници.

Калоян Топалов смята още, че едва ли скоро ще стигнем румънците по борба с корупция и правораздаване, макар че той гарантира, че са създадени условия в СГС за нормална работа на магистратите. Той гарантира, че делата се разпределят на случаен принцип и са създадени условия съдиите в СГС да правораздават свободно.

Топалов обясни, че като гражданин иска осъдителни присъди за корумпирани властимащи.